Пациент почина, чакайки лекарска помощ, близките му атакуваха лекарския екип. Случаят

...
Пациент почина, чакайки лекарска помощ, близките му атакуваха лекарския екип. Случаят
Коментари Харесай

Пациент почина докато чака помощ в Хасково, близките налетяха на лекарите


Пациент умря, чакайки лекарска помощ, околните му атакуваха лекарския екип. Случаят е от Хасково.

Според околните медицинският екип не е подхванал своевременни ограничения и вербалната експанзия е прераснала във физическа. В последна сметка пациентът е бил откаран с кола за спешна помощ в незабавното поделение, само че там е умрял.

Сигналът за мъж в безпомощно положение е получен на телефон 112 малко след 6:30 сутринта, претърпял инфаркт, който бил с болежка и стягане в гърдите.

Според дежурния екип, колата за спешна помощ била на адреса за 4 минути. Но опитите им да оказват помощ на мъжа били осуетени от роднините, споделя пред БТВ доктор Петя Радева, шеф на ЦСМП – Хасково.

" Докторката мери кръвно, аз през това време измервам пулс, сатурация, температура и в следващия  миг, индивидът изпада в положение, в която почва да диша по-ускорено и околните, в действителност синовене, споделят, вие нищо не вършиме, избутаха ни изначало, сграбчиха го и потеглят надолу към този момент по стълбите към колата за спешна помощ ”, споделя Марияна Атанасова. „ Докато още го изнасяха от жилището и го носеха, просто  към мен се обърна единия, хвана ме за косата, удари ме “, добавя Атанасова.

Роднините на мъжа отхвърлят да са посягали на екипа, само че споделят, че са били ядосани от неналичието на дейности от медиците. „ Ние почнахме да се ядосваме, тъй като виждахме, че си отива индивида, започнахме да викаме, тя влезна в колата за спешна помощ и споделя: „ Докато не се махнете, аз няма да му оказа помощ ”, споделя брачната половинка на умрелия.

В болничното заведение мъжът умрял, а аутопсията, която посочила, че причина за гибелта е масиран инфаркт, в допълнение ядосала роднините. Наложила се интервенция на полицията.

Лекарката от незабавния екип, която е удряна, е в стрес и съгласно  колегите ѝ обмисля овакантяване на системата. Медицинската сестра ще остане на работа, само че се усеща афектирана.

Това не е първия случай на бити лекари от незабавното в Хасковско, само че за първи път обект на експанзия стават дами в бели престилки. „ Те не оказват помощ на себе си тези хора, като са нападателни против мединиските чиновници ”, сподели правосъдният доктор доктор Христо Еленски.

Медицинските лица, потърпевши на работното място, ще подадат тъжба против хората, които са ги нападнали. Случаят се проверява от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР